Straat- en contactverboden

Straat- en contactverboden

Wordt u gestalkt, bedreigd of anderszins lastiggevallen, dan kan in kort geding een straat- en contactverbod voor u worden gevorderd. Als echte specialist, weten we precies wat er nodig is om ervoor te zorgen dat u met rust wordt gelaten. Wij staan ook gedaagden bij in een procedure waarbij een straat- en contactverbod wordt gevorderd.

Stelselmatig lastigvallen

De voorwaarde om een straat- en contactverbod op te kunnen leggen is dat het moet gaan om stelselmatig lastigvallen of tenminste een aanmerkelijke inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. Ieder mens heeft het recht om verschoond te blijven van ongewenste contacten met een ander, welk recht zwaarder dient te wegen dan het belang van die ander om zich zonder enige beperking vrij te kunnen nemen bewegen. De persoonlijke vrijheid van eenieder vindt zijn grens in de persoonlijke vrijheid van een ander. De persoonlijke vrijheid van eenieder om contact op te met wie hij wil, vindt zijn grens waar die ander aangeeft dat absoluut niet te willen omdat hij daar overlast van ondervindt. De vrijheid van de één mag zonder gegronde reden niet ten koste gaan van de ander.

> Meer informatie straat- en contactverbod bij stalking

Gespecialiseerde rechtsbijstand

Wilt u een straat- en/of contactverbod aan een ander laten opleggen of wilt u juist verweer voeren wanneer een straat- en contactverbod tegen u wordt gevorderd? In beide gevallen bent u bij VTH Advocatuur aan het juiste adres voor deskundige en gespecialiseerde rechtsbijstand op maat in alle zaken waar het gaat om straat- en contactverboden.

Bedreiging

Straat- en contactverbod bij bedreiging(en)
Lees meer

Belaging

Straatverbod- en/of contactverbod bij belaging
Lees meer

Huiselijk geweld

Straat- en/of contactverbod bij huiselijk geweld
Lees meer

Mishandeling

Straat- en/of contactverbod bij mishandeling
Lees meer

Overlast

Straat- en/of contactverbod bij overlast
Lees meer

Seksueel misbruik

Straat- en/of contactverbod bij seksueel misbruik
Lees meer

Stalking

Straat- en/of contactverbod bij stalking
Lees meer