Stage advocatenkantoor strafrecht

Stage advocatenkantoor strafrecht

Ben jij op zoek naar een kantoor voor een meewerk- of meeloopstage op een advocatenkantoor met strafrecht als voornaamste specialisatie? Neem dan contact op met ons op.

Inhoud stage advocatenkantoor

VTH Advocatuur biedt aan MBO- en HBO-studenten en studenten van de universiteit (vanaf 3de jaar) de gelegenheid bij ons kantoor stage te lopen. Je draait volledig mee op het kantoor, gaat mee naar zittingen, politieverhoren, en bezoeken van cliënten in het huis van bewaring. Kortom, wij bieden jou een zeer afwisselende stage waardoor je een goede indruk krijgt wat het werk als strafrechtadvocaat precies inhoudt. Je draait volledig mee in de praktijk en afhankelijk van je kennis en ervaring kun je ook onder supervisie van een advocaat zaken voorbereiden.

Het gaat dus echt om een meeloopstage (en GEEN afstudeerstage zoals bij het 4de jaar HBO!)

Eisen stagiair(e)

Om de stage succesvol te kunnen voltooien verwachten wij van de stagiair(e) uiteraard het nodige enthousiasme en enige assertiviteit. Verder moet de stagiair(e) de Nederlandse taal goed beheersen in spraak en geschrift.

Onze voorkeur gaat uit naar stagiaire(s) met rijbewijs B.

Onderwerpen scriptie bij stage advocatenkantoor

Wij denken ook mee met het onderwerp voor de scriptie. Wij hebben alvast de volgende suggesties:

  • Gratie? wanneer wel en wanneer niet?
  • Het nieuwe penitentiaire regime
  • De verschoonbare termijnoverschrijding in het bestuursrecht
  • De verjaringstermijnen bij zedendelicten
  • Strafbaarstelling vuurwerkdelicten – welke verweren?
  • De kentekenaansprakelijkheid bij hoge snelheidsovertredingen met risico op rijontzegging (situatie kenteken op naam BV)
  • Ontzegging van de rijbevoegdheid en ongeldigverklaring buitenlands rijbewijs

Reageren?

Interesse in een stage bij ons advocatenkantoor? Stuur dan een e-mail met jouw cv en een persoonlijke begeleidingsbrief naar info@vthadvocatuur.nl. U kunt de brief richten aan mr. J.J. van ’t Hoff